Trouw Tips

 

Coverband

Atomika is een allround covergroep en partyband! Maar Atomika is ook zoveel meer. Wij kunnen zelfs voor een DJ zorgen die na onze set de party nog laat doorgaan tot in de vroege uurtjes! Kortom: Atomika is de ideale band voor uw event!

Zo trouw je modern
Je hebt JA! gezegd? Tijd om de handen uit de bruidsmouwen te steken, want er is werk aan de winkel. Onze eigenzinnige checklist maakt je wegwijs door de laatste trends in huwelijksland.DE VOORBEREIDING

Met de hulp van apps
Wie in het huwelijksbootje stapt, heeft nog heel wat te organiseren. Gelukkig zijn er ook smartphone apps die je daarbij kunnen helpen. Denk maar aan volledig gepersonaliseerde checklists om je bruiloft tot in de puntjes te organiseren tot  apps die je helpen bij notariële kwesties, apps die je aan de beste feestlocatie helpen,  apps met een uitgebreid overzicht van beurzen, weddingplanners en bruidsfotografen, apps die je helpen bij de tafelschikking  en zelfs apps die je helpen om je budget nauwkeurig te berekenen. Downloaden maar! Trouwkostuum limburg

DE HUWELIJKSLIJST

Het ultieme trouwcadeau via CROWDSOURCING
Een huwelijkslijst is zo passé. Spullen heb je thuis al genoeg en een enveloppe met geld is wel fijn maar het kan nog persoonlijker. Je huwelijksfeest is hét moment om jezelf iets te gunnen wat je anders nooit zou kopen. Een oldtimer, een exotische huwelijksreis, een luchtsprong in de Alpen bijvoorbeeld!  Via een crowdfunding site of gewoon via sociale media kan je je gasten oproepen om jullie droomproject mee te financieren. Op je trouwfeest kan je de teller zelfs projecteren en de flessen laten knallen als jullie je doel hebben bereikt! smoking kopen

DE FOTO’S

Digitaal? Nee hoor: FILM!
Iedereen heeft tegenwoordig wel een degelijk digitaal fototoestel of een smartphone die kwaliteitskiekjes aflevert. Tijd dus voor iets nieuws en dat vinden we ironisch genoeg in het verleden. Zwart-witfotografie op film is weer helemaal hip. De negatiefjes worden nadien ontwikkeld, uitvergroot en ingekaderd. Uiteraard kan je ze ook altijd inscannen om ze ook online te delen, unieke exemplaren met een moderne twist.

DE LOCATIE

Het pop-up trouwfeest
Een huwelijksfeest in een feestzaal? Dat hoeft niet noodzakelijk. Helemaal trendy is het om een feestje te organiseren op een onconventionele locatie. Een pop-up trouwfeest zeg maar! Dat kan op een feeërieke locatie in een bos zijn, op een boerderij, in een bibliotheek, een chocoladefabriek  en noem maar op. Origineel, uniek en eenmalig!  Ook wat de stoelopstelling betreft hoef je je op een pop-up locatie niet aan de ‘regels’ te houden: de stoelen in een cirkel of iedereen op bankjes kan net zo goed.

OP HÉT FEEST

Videohokje in slow motion
Vergeet het retro fotohokje! Dé nieuwe hype  op een huwelijksfeest wordt de slow motion video booth. De camera neemt beelden op in gereduceerde snelheid en dus aan een hoger aantal beelden per seconde, wat met de nodige accessoires (van confetti tot zeepbellen blazen), gekke bekken en vrolijke danspasjes hilarische taferelen oplevert. Een memorabele aftermovie van je trouwfeest! Stretchtent op maat

HET MENU

Healthy is hip!
Op een huwelijksfeest horen natuurlijk feestelijke dranken zoals champagne en lekkere wijnen. Maar het is ook fijn én trendy om je gasten later op de avond ook gezonde alternatieven voor te stellen. Healthy cocktails bijvoorbeeld, inclusief barman of -vrouw die voor het nodige entertainment zorgt. Rodebietensap en kruiden, meloen en gember, kokoscrème en ananassap …  Iedereen krikt ervan op! trouwfotograaf reserveren

THE END?

Feesten tot de zon opkomt
Wou je dat je feest niet zo snel voorbij was? Dan maak je er toch gewoon een weekend van… De wereld is kleiner geworden en dat betekent dat we bij de planning van ons eigen huwelijk al eens gaan gluren naar wat de tradities en gewoontes zijn in andere landen. Een etentje op voorhand met de naaste familie en vrienden op zijn Amerikaans bijvoorbeeld, gevolgd door een feestelijk ontbijt, een ceremonie in de namiddag en een avondfeest. En een brunch om het af te leren!

TIEN JAAR LATER

Boodschappen aan jullie toekomstige ik
Ook leuk:  plaats op elke tafel een notitieboekje en vraag aan de gasten om er een boodschap recht vanuit het hart in neer te pennen voor jou en je partner. Na het feest worden de boekjes verzameld en verzegeld in een kist. De kist gaat pas weer open … als je tien jaar getrouwd bent!  Op je tinnen jubileum lees je alle boodschappen van je gasten. Tranen van geluk gegarandeerd! Verse wafels kopen

HOE ORGANISEER JE EEN GEWELDIGE EN BETAALBARE BRUILOFT?

Geplaatst op 08-05-2017 door Redactie

Het organiseren van je trouwdag is natuurlijk geweldig om te doen. Voor veel mensen is dit namelijk de belangrijkste dag uit hun leven maar helaas is dit ook vaak de duurste dag van hun leven. Wij van Foodtruckbooking helpen je graag op weg met wat tips om een onvergetelijke bruiloft te organiseren.

 • 1. Smart Cake

  Koop een kleine taart voor de ceremonie, maar zorg voor een lekkere maar simpelere taart in de keuken om aan uw gasten te serveren. De meeste mensen zijn te druk met kletsen en dansen en hebben het simpelweg te druk om taart te eten. Willen ze wel een stuk dan kunnen ze dat natuurlijk gewoon nemen. Maar u hoeft op deze manier geen “dure” taart voor alle gasten te bestellen.

  2. Huur een foodtruck voor je bruiloft catering

  Huur een Foodtruck voor jullie speciale dag. Een traditionele cateraar kan ergens tussen de 50 a 100 euro per persoon kosten, terwijl een food truck vaak rond de 35 a 65 euro per persoon zal rekenen. Van hoofdgerechten tot zoete lekkernijen en zelfs late avondhapjes een foodtruck kan aan al jullie behoeften voldoen om het perfecte menu te creëren.

 • 3. Save the date!

  Trouw buiten het “Bruiloft Seizoen”. Zalen, en ander partijlocaties hebben het in deze periode ook rustiger en zullen daardoor ook lagere prijzen hanteren. Het hoog seizoen is van mei tot medio oktober.

 • 4. AirBnB trouwlocatie

  Huur een mooie locatie via AirBnB met veel binnen- en buitenruimte. Deze optie zal veel goedkoper zijn dan een officiële trouwlocatie en jullie hebben gelijk het verblijf voor de nacht geregeld.

 • 5. The bar

  Beperk je alleen tot bier en wijn. Tegenwoordig zijn er veel ambachtelijke bieren en heerlijke wijnen om toch iets speciaals te serveren. Een bijkomend voordeel van het niet serveren van sterke dranken is dat het feest langer op een gezellig niveau zal blijven.

 • 6. Say yes to the dress!

  Koop een tweedehands trouwjurk. De gemiddelde trouwjurk kost € 1000,- maar je kunt veel besparen door op zoek te gaan naar een tweedehandse. Misschien klint het niet heel romantisch maar wat is gebruikt? Vaak is de jurk maar voor 5 uur gedragen. Met het geld dat je bespaart kun je dat luxe hotel op je huwelijksreis betalen.

  Deze tips kunnen je helpen om geld besparen, zonder dat jullie gasten het merken. Wij van Foodtruckbooking wensen jullie in ieder geval een prachtige dag toe !

Het plannen van een bruiloft; zo begin je Green Village.

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Het grote plannen is nu officieel begonnen! Wat trek je aan, wie wordt de fotograaf, op welke datum willen we trouwen, waar willen we trouwen? Allemaal zaken die geregeld moeten worden voor de grote dag. Er komt veel op jullie af, maar welke vraag heeft nu de prioriteit en waar moet je als eerste mee beginnen? In deze blog geven je een aantal handvatten voor de planning!

 1. Prik een trouwdatum

Trouwen op dezelfde datum als toen jullie verkering kregen? Elkaar het ja-woord geven op een datum waar een persoon met dwangneurose jaloers op is? Dan is de datum easy peasy en kun je direct op zoek gaan naar de perfecte trouwlocatie die deze datum beschikbaarheid heeft. Nog geen specifieke datum in gedachten? Bepaal dan eerst samen in welk seizoen jullie willen trouwen en kies daarop je locatie uit. Wordt het een winter-sprookjeshuwelijk of een zomerse dag op het strand?

 1. Bepaal je budget

Het budget van jullie bruiloft is superbelangrijk. Zonder dit vooraf bepaald te hebben, kun je niet gaan plannen. Bepaal samen hoeveel geld jullie waar aan willen uit gaan geven. In the end kost een bruiloft gewoon veel geld en zullen er dus keuzes gemaakt moeten worden.

 1. Kies een trouwlocatie

Misschien heb je al jaren een trouwlocatie op het oog, misschien ook niet. Je wil natuurlijk de perfecte locatie voor jullie trouwdag. Wil je midden in de stad trouwen of in de buitenlucht, tussen de dieren of in het buitenland? Het is allemaal mogelijk. Welke locatie je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat het bij jullie past. Daarom is het heel normaal om langs verschillende locaties te gaan om het gevoel écht te ervaren.

 1. De gastenlijst samenstellen

De liefde vier je met zoveel mogelijk geliefden om je heen. Het is gebruikelijk om een tweedeling te maken tussen je daggasten en avondgasten. Overdag is vaak voor familieleden en belangrijke vrienden. Andere vrienden, collega’s en kennissen vallen onder de avondgasten en schuiven aan bij het diner of het feest. Wie je voor welk moment op de dag uitnodigt, ligt geheel aan jullie band en natuurlijk het budget. Het is wel belangrijk om alvast naar de gastenaantallen te kijken omdat de trouwlocatie hier naar zal vragen.

 1. Het bruidspersoneel

Zonder getuigen geen bruiloft. Het is een belangrijke taak waarvoor je twee van je beste vrienden of liefste familieleden kunt vragen. Bedenk dus ook al snel wie je deze eervolle taak zou willen geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat je iemand vraagt om ceremoniemeester te zijn. Deze persoon kan optreden als contactpersoon naar jouw gasten, locatie, band en fotograaf.

 1. Maak alvast een plan voor de inhoud van je dag

De trouwdatum en locatie staan vast, het budget is bepaald en je hebt de gastenlijst samengesteld. Dan is het nu tijd om je druk te maken over de inhoud van de dag. Je hebt vast al een aantal ideeën over hoe je dag eruit moet gaan zien. Stel voor jezelf een planning op. Kom je er niet helemaal uit? Veel full service locaties kunnen je er een handje bij helpen. Zij weten namelijk als geen ander wat werkt en kunnen je bepaalde leveranciers aanraden.